Tammisaaren punavankimuistomerkin Hoitoyhdistys Skötselföreningen för röda fångars minnesmärke i Ekenäs ry

Tammisaaren punavankimuistomerkin Hoitoyhdistys Skötselföreningen för röda fångars minnesmärke i Ekenäs ry

Suomen suurimmalla joukkohaudalle, Tammisaaren punaisten vankien joukkohaudalle, perustettiin vuonna 2010 oma hoitoyhdistys. Joukkohaudasta ja muistomerkistä olivat ennen yhdistyksen perustamista vastanneet vuodesta 1985 Tammisaaren kaupunki (nykyinen Raasepori) ja Kansan Sivistys Rahasto KSR yhdessä kansalaistoimikunnan kanssa. Ennen KSR:n ja Kansalaistoimikunnan yhteistyötä hautaa hallinnoi Entiset Punakaartilaiset ry joka myös pystytti alkuperäisen muistomerkin. Tammisaaren kaupunki (nykyinen Raaseporin kaupunki) on hoitanut vihertyöt osittain jo vuodesta 1963 lähtien ja kokonaan vuodesta 1971 lähtien. Kansalaistoimikunta oli pääosin SAK:n Länsi–Uudenmaan paikallisjärjestön ympärille syntynyt vapaaehtoisryhmä, joka 1980-luvun puolivälistä vuoteen 2008 järjesti varainkeräilyä ja huolehti mm. isoista muistotilaisuuksista ja suuremmista rakennus- ja huoltotöistä.

Kesän 2010 aikana perustettiin Tammisaaren punavankimuistomerkin Hoitoyhdistys/ Skötselföreningen för röda fångars minnesmärke i Ekenäs ry niminen yhdistys. Hoitoyhdistyksen perustamisen jälkeen on helpompi toimia järjestelmällisemmin ja suunnitella hautojen hoitaminen paremmin tulevaisuudessa. Hoitoyhdistyksen ensimmäinen hallinto muodostettiin kansalaistoimikunnan jäsenistä. Ensimmäinen varsinainen vuosikokous pidettiin keväällä 2011.

Muistomerkin läheisyyteen on rakennettu erillinen info-keskus, joka on saavuttanut hyvän suosion etenkin kesän aikana. Muistomerkille on mahdollisuus järjestää kävijöille myös yhdistyksen jäsenten opastamia tutustumiskäyntejä. Katso kohta Muistomerkki / Opastukset muistomerkillä

Hoitoyhdistykseen on mahdollista liittyä näillä kotisivuilla kohdassa Liity jäseneksi.  Jäsenmaksun tai vapaehtoisen kannatusmaksun voi suorittaa hoitoyhdistyksen tilille Aktia FI68 40550010809883. Saatteena nimi ja osoite.

Tehtävä Nimi Sähköposti Puhelin
Puheenjohtaja Kirsi Oksanen oksanen.kirsi@outlook.com 050 383 0251
Sihteeri Harry Yltävä harry.yltava@gmail.com 050 548 0031
Taloudenhoitaja Kaisa Koskinen kaisa.koskinen@tilikoskinen.fi 09 726 2200