Tammisaaren joukkohaudalle perustettiin hoitoyhdistys

10.1.2011

Suomen suurimmalle joukkohaudalle, Tammisaaren punaisten vankien joukkohaudalle, on perustettu oma hoitoyhdistys. Joukkohaudasta ja muistomerkistä ovat vastanneet Tammisaaren kaupunki (nykyinen Raasepori) ja Kansan Sivistys Rahasto KSR yhdessä kansalaistoimikunnan kanssa. Kansalaistoimikunta on pääosin SAK:n Länsi–Uudenmaan paikallisjärjestön ympärille syntynyt vapaaehtoisryhmä, joka on vuosia järjestänyt varainkeräilyä ja huolehtinut mm. isoista muistotilaisuuksista ja suuremmista rakennus- ja huoltotöistä.

Kesän aikana perustettiin Tammisaaren punavankimuistomerkin Hoitoyhdistys/ Skötselföreningen för röda fångars minnesmärke i Ekenäs ry niminen yhdistys. Hoitoyhdistyksen perustamisen jälkeen on helpompi toimia järjestelmällisemmin ja suunnitella hautojen hoitamista tulevaisuudessa. Hoitoyhdistyksen ensimmäinen hallinto muodostettiin kansalaistoimikunnan jäsenistä. Varsinainen ensimmäinen vuosikokous on keväällä 2011.

Muistomerkin läheisyyteen on rakennettu erillinen info-keskus, joka on saavuttanut hyvän suosion etenkin kesän aikana. Muistomerkille on mahdollisuus järjestää myös opastettuja tutustumiskäyntejä. (katso kohta Muistomerkki / Opastus ja yhteystiedot)

Perustettuun hoitoyhdistykseen on mahdollista liittyä näillä sivuilla kohdssa Liity jäseneksi. Vapaehtoisen kannatusmaksun voi suorittaa hoitoyhdistyksen tilille Aktia 405500-1809883. Saatteena nimi ja osoite.

Hoitoyhdistyksen puheenjohtaja                      pentti.broman@eloterm.fi 040-5008439
Hoitoyhdistyksen sihteeri                                 bengt.lindholm@pp.inet.fi 050-5825325
Hoitoyhdistyksen rahaston hoitaja / jäsenasiat leena.ruusunen@hotmail.fi 040-5225882